община
Видео
Общини и кметства
Банери
Статии
Община Вълчи дол – живей активно

Вълчи дол е пример за община, която постига високи резултати при изпълнението на своите социални политики.

Александър Александров – моторът за развитие и съзидание на община Ружинци по пътя на промяната! 

Шоуто „Звук и светлина“ е най-популярното и уникално звуково и светлинно шоу в България.
Велинград – много повече от СПА!

Велинград е един от най-големите балнеологични курорти в България и е известен като „СПА столицата на Балканите“.

Посещавали ли сте съкровищата на Петрич?

Есента дойде и застудя.Не и в Петрич!Тук климатът е мек, а времето - приятно за разходка.

22 март – официалният празник на Велико Търново

Велико Търново се намира в централната част на Северна България. 

Община Смолян крие за всекиго по нещо!

Смолян е планински град, който притежава атмосфера, заслужаваща да бъде усетена.

Община Минерални Бани

Разположена  в Източните Родопи, община Минерални Бани разполага с много забележителности и природни красоти.

Велико Търново и аудио-визуалният спектакъл „Звук и светлина“

Велико Търново е един от красивите български градове. Той е столица на Втората Българска държава. 

Какво не знаете за община Цар Калоян?

Община Цар Калоян се състои от 3 населени места: Езерче, Костанденец, Цар Калоян. 

Топ Банери

ОП СПРОТНИ ИМОТИ, ПАЗАРИ И ТУРИСТИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР – Велинград

ScreenHunter 2236 гр. Велинград, пл. Свобода
0889459558, 035952533
icvelingrad@abv.bg
www.tic.velingrad.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В Община Велинград са създадени две общински предприятия ОП „Туристически информационен център” и ОП „Спортни имоти и пазари”, чиято дейност, структура и управление са регламентирани с Правилник за дейността на Общинско предприятие „Туристически Информационен център”, приет с Решение №76/23.02.2012г., изм. и доп. и Правилник за дейността на Общинско предприятие „Спортни имоти и пазари” приет с решение на Общински съвет Велинград №44/26.01.2006г, изменен и допълнен с решение №196/24.04.2008г. ; решение №300/26.06.2008г., решение № 46/16.01.2009г и Решение №160/29.07.2010г. Структурата на Общинско предприятие „Спортни имоти и пазари” е определена с Решение на ОбС №42 и №43/26.01.2006г.

С горецитираните Правилници за дейността на общинските предприятия е регламентиран предмета на дейност, съответно чл. 2 от Правилник за дейността на ОП „Спортни имоти и пазари” и чл. 3 от Правилника за дейността на ОП „Туристически Информационен център”, а именно за ОП „Спортни имоти и пазари” : стопанисване, експлоатация и поддържане на спортните имоти и пазари; отдаване под наем на незастроени площи, съоръжения, инвентар и услуги; организиране и провеждане на спортни прояви, културно – развлекателни атрактивни занимания; хотелиерска и ресторантьорска дейност и др.; За ОП „Туристически информационен център” – обслужване, провеждане на активен маркетинг и реклама на туристическия продукт и експлоатиране на туристически обекти на туристическа дестинация Велинград на национални и международни туристически изложения; стопанисване, експлоатация и поддържане на „Туристически информационен център”; организиране и управление на дейности, свързани с туристически продукт на територията на общината и др.
ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ “ТИЦ” – ВЕЛИНГРАД

Община Велинград и Програмата на ООН за развитие “Възможности 21 век” разработват и осъществяват Проект за усботи за ртойчиво развитие на Общината. Замисълът намира израз в създаването на Център за Бизнес и Информация,  който да раеализацията на тази стратегия. Официално е открит на 21.04.1999 г. Помещава се на първия етаж в сграда, в ценъра на града, на адрес: площад “Свобода”. От 1999 г. настоящият център работи като общинско предприятие.

 

Зaбележителности в региона

velingrad-348275_376x160Велинград е много предпочитана туристическа дестинация, известна с многобройните си минерални извори. По изобилие и разнообразие на минералните си води градът се нарежда на първо място в България.

Комбинацията между изключително ефективни спа услуги и терапии с лечебна цел, красивата природа, и огромния, добре поддържан парк на Велинград го превръщат в предпочитано място за бизнес туризъм, младежки и семейни почивки и пациенти, които имат нужда от бързо възстановяване след прекарано заболяване. Настаняването в града зависи от изискванията и бюджета ви.

Няколко луксозни спа комплекса, множество по-малки хотели, къщи за гости и частни квартири са на ваше разположение. Спа и балнеокомплексите приемат клиенти, които не са гости на техните хотели и санаториуми.

Затова не се колебайте да изберете това място за настаняване във Велинград, което ви е най-удобно. Добрата почивка ви е гарантирана, а Rooms.bg ви предлага възможност за бърз и удобен избор на хотел.

 

Работно време:

понеделник – петък   08:00 – 18:00 часа

събота 10:00 – 16:00 часа

неделя: почивен ден