община
Видео
Общини и кметства
Банери
Статии
Община Вълчи дол – живей активно

Вълчи дол е пример за община, която постига високи резултати при изпълнението на своите социални политики.

Александър Александров – моторът за развитие и съзидание на община Ружинци по пътя на промяната! 

Шоуто „Звук и светлина“ е най-популярното и уникално звуково и светлинно шоу в България.
Велинград – много повече от СПА!

Велинград е един от най-големите балнеологични курорти в България и е известен като „СПА столицата на Балканите“.

Посещавали ли сте съкровищата на Петрич?

Есента дойде и застудя.Не и в Петрич!Тук климатът е мек, а времето - приятно за разходка.

22 март – официалният празник на Велико Търново

Велико Търново се намира в централната част на Северна България. 

Община Смолян крие за всекиго по нещо!

Смолян е планински град, който притежава атмосфера, заслужаваща да бъде усетена.

Община Минерални Бани

Разположена  в Източните Родопи, община Минерални Бани разполага с много забележителности и природни красоти.

Велико Търново и аудио-визуалният спектакъл „Звук и светлина“

Велико Търново е един от красивите български градове. Той е столица на Втората Българска държава. 

Какво не знаете за община Цар Калоян?

Община Цар Калоян се състои от 3 населени места: Езерче, Костанденец, Цар Калоян. 

Топ Банери

Община Вълчи дол – живей активно

vulchi-dol_fit-gallery_sliderОбщина Вълчи дол – живей активно
Вълчи дол е пример за община, която постига високи резултати при изпълнението на своите социални политики. Наличният потенциал на общината се развива чрез общински план, който съчетава националните и европейските ресурси, като по този начин се постига висока ефективност и изпълнение на приоритетните задачи, заложени в плана за развитие.

Кметът на община Вълчи дол, Георги Тронков, работи в посока реализиране на повече проекти, които да насърчат и създадат желание в по-младите да поддържат активен и здравословен начин на живот. Планът за развитие на общината се фокусира и върху популяризирането на инициативи, които са фокусирани върху здравословния начин на живот.

Пример за такава инициатива е „Нестле за живей активно! 2020”, в която взе участие и Вълчи дол. През септември 2020 г., в рамките на „Европейската седмица на мобилността”, Общината реализира няколко пешеходни маршрута. Над 100 ентусиасти се включиха в инициативата, която дава възможност на Общината да кандидатства за финансиране по проект, който е насочен към средата и условията за активен начин на живот. Общината смята да инвестира средствата от проекта в усъвършенстване на Спортен комплекс „Петко Сираков”, като изгради детски кът със съоръжения за фитнес на открито.

Община Вълчи дол може да се похвали с още един положителен пример, в посока поддържане на здравия дух на жителите. През ноември завърши реконструкцията и оборудването на нова фитнес зала в Община Вълчи дол, чието финансиране е осигурено чрез Проект „Красива България“. Модерната база позволява разнообразни тренировки, чрез които може да се тренира цялото тяло.

Общината също така се стреми да формира гражданска позиция по екологични въпроси, за да може да се съхрани природата в региона.Настоящият фокус на общината е Кампанията „За чиста околна среда 2021 г.”, която е на тема „Обичам природата – и аз участвам”. Тази инициатива дава поле на жителите на града да дадат своите идеи как да се постигне екосъобразна обстановка. Целта на този проект е да се чуе гражданската позиция, и също така да се формира позитивна нагласа към околната среда.

През последните три години, Община Вълчи дол се развива като община, която се стреми към модернизиране и създаване на благоприятна обстановка за живот на своите граждани. Успешната реализация на множество проекти и внедряването на добри практики гарантира на общината интелигентен и устойчив растеж.