община
Видео
Общини и кметства
Банери
Статии
Община Вълчи дол – живей активно

Вълчи дол е пример за община, която постига високи резултати при изпълнението на своите социални политики.

Александър Александров – моторът за развитие и съзидание на община Ружинци по пътя на промяната! 

Шоуто „Звук и светлина“ е най-популярното и уникално звуково и светлинно шоу в България.
Велинград – много повече от СПА!

Велинград е един от най-големите балнеологични курорти в България и е известен като „СПА столицата на Балканите“.

Посещавали ли сте съкровищата на Петрич?

Есента дойде и застудя.Не и в Петрич!Тук климатът е мек, а времето - приятно за разходка.

22 март – официалният празник на Велико Търново

Велико Търново се намира в централната част на Северна България. 

Община Смолян крие за всекиго по нещо!

Смолян е планински град, който притежава атмосфера, заслужаваща да бъде усетена.

Община Минерални Бани

Разположена  в Източните Родопи, община Минерални Бани разполага с много забележителности и природни красоти.

Велико Търново и аудио-визуалният спектакъл „Звук и светлина“

Велико Търново е един от красивите български градове. Той е столица на Втората Българска държава. 

Какво не знаете за община Цар Калоян?

Община Цар Калоян се състои от 3 населени места: Езерче, Костанденец, Цар Калоян. 

Топ Банери

Кметства към Община Антоново

Кметства към Община Антоново

 

 

 

 

Име и фамилия Длъжност Населено място Стац. № Моб. №
Хрюстем Алимов Кметски наместник с.Банковец,

 

Банковец е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.с. Свободица,Свободица е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

с. Букак,

 

 

Букак е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

с. Малка черковна,

 

 

Малка Черковна е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

060580861 0886 404 271
Кадир Кадиров Кметски наместник с.Великовци

 

Великовци е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

Село Великовци се намира в планински район.

060580863 0886 404 283
Сейфетин Сеидахмедов Кметски наместник с. Вельово

 

Вельово е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.Село Вельово се намира в планински район.

060580712 0886 404 267
Стоян Стойнев Кметски наместник с. Девино,

 

Девино е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище и е едно от най-малките села в Северна България. Жителите на селото са шопски заселници. Преобладава шопски диалект. Населението изповядва православно христянство.с. ШишковицаШишковица е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

060580701 0886 404 291
Ремзие Юмерова Кметски наместник с. Дл.поляна,

 

с. Дъбравица,Дъбравица е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.с. Халваджийско,Халваджийско е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.с. ЯребичноЯребично е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

В едно писмо, намерено в читалищния архив учител от селото, мобилизиран и участвал в Първата световна война като поручик, пише до своята любима в гр. Омуртаг, че освен нея е обикнал „тези малки шопчета“ от с. Яребично.

От къде са се взели шопи в Североизточна България? От разкази на възрастни жители на селото става ясно, че в периода на войните 1902-1903 г. българското правителство заселва в селото хора от западната част на днешната Кюстендилска област и Босилеградско – район, който тогава е изключително беден. Българското правителство дава специални преференции на желаещите да се преселят. С конски и волски коли керван от хора с дни пътува до района на Яребично. До този момент селото е населявано от турско население.

Провежданата от тогавашното българско правителство политика за засилване на българския елемент в района довежда тези хора там. Те донасят в този край своя диалект, традиции и начин на живот, така селото от чисто турско става напълно българско. Старото име на селото е Чиликьой.

060580702 0886 404 264
Саид Юмеров Кмет на кметство с. Добротица,

 

Добротица е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.Село Добротица (village of Dobrotiza, region Targovishte) е разположено в Предбалкана по северния склон на Антоновския рид на височина 397 м в историко-географската местност Сланник (до 1942 г. Тузлука), на 7 км от Антоново, на 25 км на север от Попово, на югоизток около 30 км от Омуртаг. Това е широко отворена хълмиста област на изток от Герловото и на юг от Лиса планина, област, изградена от долно кредни пясъчници и мергели, с горуновоцерови, геберови и букови гори, с богата и разнообразна флора.с. Присойна,Присойна е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.До освобождението целият регион е бил населен с компактно турско население, което напуска земите си след Освободителната война, а на негово място започват да пристигат българи от различни краища на България. В по-голямата си част този регион е населен с българи от т.н. Западни покрайнини – Кюстендилско и Босилеградско. Преселвали са се на няколко етапа, като първите са веднга след 1879 г.

Компактни маси се настаняват и след Първата Световна война, когато Босилеградско е откъснато от българските предели и е включено в състава на днешна Сърбия.

До 1934 г. селото е носело старато си турско име Калайджилари. След общоселски събор се решава името да се промени на Присойна. Думата не се среща често в североизточнобългарският говор, но при западния диалект е често срещана и означава слънчево място – т.е. обратното на усойно.

с. Язовец

 

Язовец е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

След Санстефански мирен договор, чрез който беломорска Тракия и Македония не са част от България, част от населението се преселва в настоящите български територии. Българското заселване на Язовец от преселници е основно от македонци и беломорски тракиици. Територията на Язовец е била населена от турско население и селището се е казвало Кокръдже, преселниците са прогонили турското население и са разрушили джамиите и постройките и са построили селото на ново като българско такова. Ако се вярва на легендите, преселниците са изклали турското население и поради миризмата на леш в долината са кръстили селото Язовец в аналогия с неприятната миризма на Язовеца.

060580719 0886 404 269
Кв.Еревиш 060580872
Анани Илиев Кмет на кметство с. Изворово

 

Изворово е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.Село Изворово се намира в Североизточна България, между градовете Антоново и Омуртаг. Местното наименование на географския район е Тузлук, част от Предбалкана. Селото принадлежи към община Антоново. От южната страна преминава магистралата София-Варна. На северозапад се намира язовир Ястребино, построен през 1964 г. на река Росица. Селото не може да се похвали с интересна география или културни забележителности. Най-близките населени мяста са село Камбурово по посока към град Омуртаг по стария път, град Антоново и село Кьосевци.

060580842 0886 404 286
Айсел Махмудова Кмет на кметство с. Капище

 

Капище е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

060580865 0886 404 268
Севгин Махремов Кметски наместник с. Китино

 

Китино е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

060580871 0886 404 274
Вилдан Юмер Кмет на кметство с. Коноп

 

Коноп е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.В територията на селото се намира реката Черни Лом,която се влива в река Дунав.Селото се намира в екологически чист район,с чист въздух и чиста вода. В територията на селото е имало град на име „Саръ Куваннлък касабасъ“,където са обитавали византийци и римляни.

060580873 0886 404 273
Ешреф Ибрямов Кметски наместник с. Крушолак,

 

Крушолак е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.Село Крушолак се намира в планински район.с. Свирчево

060580843 0886 404 262
Исмаил Мехмедов Кметски наместник с. Кьосевци,

 

Кьосевци е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.с. Поройно,Поройно е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.с. СтойновоСтойново е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

060580707 0886 404 263
Мелиха Мехмедова Кмет на кметство с. Любичево

 

Любичево е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

060580722 0886 404 280
Стефан Стефанов Кметски наместник с. Малоградец

 

Малоградец е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

060580704 0886 404 279
Ивалин Миланов Кмет на кметство с. Моравица

 

Моравица е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

060580705 0886 404 278
Ахмед Сеидов Кметски наместник с. Милино,

 

Милино е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.с. ГлашатайГлашатай е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

060580847 0886 404 289
Бехчет Кадиров Кмет на кметство с. Моравка

 

Моравка е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.Селото носи името Кара дърлъ до неговото преименуване на 14-ти декември 1934 год.

060580892 0886 404 281
Валентин Маринов Кметски наместник с. Орач

 

Орач е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище. Край селото текат две реки – Карадере и Топила. Основната част от населението са потомци на бежанци от Западните покрайнини, прогонени от Босилеградско по време на Сръбско-Българската война от 1895 г. Заселват се по родове, което дава и названието на отделните махали. Например: „Дядо Ангелкова махала“. Един от известните родове в селото е Шуглеви (ударението е на „ви“). Както в Орач, така и в околните села – Божица, Поройно, Ястребино, Длъжка поляна, Стойново и други от Община Антоново, са шопи от Кюстендилско и Босилеградско. Бежанци са от села като Трекляно, Горна и Долна Лисина, Горна и Долна Любата и други.

060580849 0886 404 266
Хюсеин Хюсеинов Кмет на кметство с. Разделци

 

Разделци е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.Селото се намира на хълмиста територия, заобиколено е от иглолистна и широколистна гора. Не далеч от него е Голяма река (Буюк дере). Около него се намират селата Конак, Долец, Берковски, Иванча както и административният център на общината гр. Антоново. От животинските видове най-често срещани са бялките, чакалите, елените и глиганите. Срещат се вълци, лисици и много голям брой птици – фазани, яребици, пъдпъдъци и др.

060580721 0886 404 285
Джевдет Салимов Кметски наместник с. Равно село,

 

Равно село е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.с. СтройновциСтройновци е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

060580853 0884 721 890
Ружди Халилов Кмет на кметство с. Стеврек,

 

Стеврек е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище. Преди това е било част от община Елена.Село Стеврек се намира на 35 километра североизточно от град Елена, на пътя за Камбурово и Омуртаг. Разположено е в тясна долина от двете страни на река Стара река и притока ѝ Кара дере. Заобиколено е от високи гористи хълмове. Надморската му височина е около 400 метра.с. ЧеканциЧеканци е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

060580723 0884 718 820
Мехмед Исмаилов Кметски наместник с. Стара речка,

 

Стара речка е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.Село Стара речка се намира в планински район. Разположено е в долината на река Стара река. Същата е изключително бистра река, с множество видове риба. Около селото има редица приятни места за почивка, къмпинг и хотели. На около 2 километра от селото в Стара река се влива Кара дере. В района на селото силно е разпространен ловът на дива свиня, благороден елен, вълк, сърна. Утвърдено вилно селище на живущите в градовете Търговище, Омуртаг, Антоново, Лясковец и Горна Оряховица.с. Богомолско,Богомолско е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.с. МечевоМечово е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

060580865 0886 404 284
Соня Димитрова Кмет на кметство с. СемерциСемерци

 

е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище. с. Г.Златица,с. Д. Златица,с. ПиринецПиринец е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.Селото е разположено на 8 км от общинския център град Антоново. В непосредствена близост до Пиринец преминава река Голяма река. През 2006 год. бе изградена и открита екопътека „Голяма река“. В околностите на селото се намират живописни местности. Има два красиви водопада. В близост са разположени два микроязовира „Пиринец“ и „Семерци“, които предоставят условия за риболов. В селото има свободен сграден фонд. Могат да се закупят къщи и парцели.

060580709 0886 404 265
Зекерие Исмаилов Кметски наместник с. Старчище

 

Старчище е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

060580827 0886 404 287
Илхан Ахмедов Кмет на кметство с.Таймище,

 

Таймище е село вСевероизточна България, в община Антоново, област Търговище. До 1934 година името на селото е Тюлбе Каралар.Село Таймище се намира в планински район.с. ПчелноПчелно е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

060580713 0886 404 288
Исмаил Исмаилов Кмет на кметство с. Трескавец

 

Трескавец е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.Трескавец е село в Североизточна България, разположено в Предбалкана. Село Трескавец е самостоятелно кметство в състава на община Антоново и в неговия състав не влизат други населени места. В България има само едно населено място с наименование „Трескавец“. То се намира в историко-географската местност Сланник (до 1942 г. Тузлук) и е най-голямото село в община Антоново. Най-близко разположеното село е Моравка. Селото е разположено до около 1 км от язовир Ястребино. Основният поминък на населението е селско стопанство. Намира се на 18 км от Антоново и на 15 км от Омуртаг. Трескавец се намира на 1.5 км югозападно от пътя Омуртаг-Попово.
Разстояние по въздух до столицата София е 249,704 км.

060580893 0888 289 202
Стилиян Станчев Кмет на кметство с. Черни бряг

 

Черни бряг е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

060580714 0886 404 277
Орхан Мустафов Кмет на кметство с.Черна вода

 

Черна вода е село в Североизточна България. То се намира в община Антоново, област Търговище.

060580830 0886 404 270
Катя Малчева Кметски наместник с.Ястребино,

 

Ястребино е село в Североизточна България. Влиза в състава на община Антоново, област Търговище.кв. Божица

060580718 0886 404 272